Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 222


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a participat, în zilele de 9 și 10 octombrie, la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, desfășurată la Bruxelles.

Subiectele abordate pe parcursul celor două zile au vizat problema tranformării NATO, a capabilităților și a indicatorilor de performanță presupuse de acest efort. De asemenea, a fost analizat stadiul operațiilor Alianței, cu focalizare asupra operației NATO din Afganistan - ISAF, respectiv asupra operației NATO din provincia Kosovo - KFOR.

Ministrul Corneliu Dobrițoiu a explicat, la finalul reuniunii, că "la nivelul Alianței este percepută din ce în ce mai acut nevoia de a comensura efortul fiecărui membru, astfel încât, ca urmare a criteriilor de performanță, să existe o idee foarte clară a angajării politice" a statelor membre.

Această cerință este cu atât mai necesară cu cât "problematica bugetelor apărării, chiar în perioada de austeritate economică, are o relevanță din ce în ce mai mare pentru că dinamica mediului de securitate internațional impune o responsabilitate politică mai mare a aliaților", a mai spus ministrul român al Apărării.

Cu prilejul reuniunii, ministrul Dobrițoiu a participat la trei întalniri bilaterale cu omologii din Polonia, Portugalia și Ungaria.


Biroul de Presă