Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 224


COMUNICAT DE PRESĂ


Premiile participanților la concursul de design al diplomei Furnizor al Militarilor Români au fost înmânate câștigătorilor vineri, 12 octombrie, în cadrul unei scurte ceremonii la care a participat ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu.

Locurile trei și doi au fost ocupate de căpitanul-comandor ing. Adrian Siea, din U.M. 02145 Constanța, respectiv maistrul militar clasa a III-a Ion Alin Stan, din U.M. 01782 Bucșani, iar căștigătorul concursului de design a fost desemnat maistrul militar clasa a III-a Liviu Gavrilă, din U.M. 02499 București. Premiile au constat în echipamente electrocasnice, oferite celor trei de către reprezentantul firmei producătoare, care a sponsorizat evenimentul.

În cuvântul său, ministrul apărării naționale i-a felicitat pe câștigători și a mulțumit consilierului Cristian Radu, "inițiatorul și responsabilul programului Furnizorii Militarilor Români, prin care personalul militar și civil va beneficia de reduceri și facilități la achiziția de bunuri și servicii."

"Furnizorii vor respecta un set de principii de comun agreate cu conducerea instituției, printre care respectarea demnității naționale, a instituțiilor de stat, a Armatei României, a limbii și poporului român. Sunt valori fundamentale ale militarilor, pe care aceștia le apără chiar și cu prețul vieții, atât pe teritoriul național cât și în teatrele de operații, alături de aliați", a mai spus ministrul Dobrițoiu.

Pentru stabilirea designului acestei diplome, Ministerul Apărării Naționale a desfășurat primul concurs on-line, în perioada 20 august - 30 septembrie, în două etape, una de trimitere a diplomelor și una de jurizare on-line pe site-ul MApN, la care au putut participa toți angajații MApN.

La activitate au mai participat șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, șefii categoriilor de forțe ale Armatei, personal militar și civil din structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.
* * *

Programul "Furnizorii Militarilor Români", lansat în luna august 2012, își propune identificarea furnizorilor de servicii și produse pentru militari, care să respecte un set de principii de comun agreate cu conducerea instituției.

Astfel, personalul militar și civil va beneficia de reduceri și facilități la achiziția de bunuri și servicii oferite de furnizorii care vor intra în program, aceștia urmând să primească Diploma de "Furnizor al Militarilor Români".

Identificarea furnizorilor se va realiza de Comisia pentru implementarea programului "Furnizorii Militarilor Români", iar prima listă urmează să fie generată până la sfârșitul anului 2012.

Principalele categorii de servicii și produse în cadrul acestui program vor fi:
- serviciile financiar-bancare–componentă dedicată instituțiilor bancare și firmelor de asigurări;
- serviciile de aprovizionare cu alimente și îmbrăcăminte - componentă dedicată marilor retaileri prezenți în România, precum și lanțurilor de magazine sau magazinelor de specialitate;
- produsele și serviciile de comunicați publică - componentă dedicată furnizorilor de servicii de telefonie fixă și mobilă, internet și televiziune;
- serviciile și produsele pentru asigurarea transportului individual - componentă dedicată producătorilor, importatorilor, distribuitorilor și vânzătorilor de autoturisme, motociclete, biciclete;
- serviciile imobiliare - componentă dedicată firmelor imobiliare, evaluatorilor, notarilor, în vederea identificării, evaluării pre- și post-achiziție (partenerii financiar-bancari vor agrea evaluatorii FMR), vânzării-cumpărării de locuințe, construcției de locuințe și perfectării actelor necesare;
- serviciile de asistență legală - componentă dedicată avocaților, juriștilor, notarilor;
- serviciile de medicină privată și farmacie - componentă dedicată doctorilor specialiști cu cabinete proprii, precum și farmaciilor;
- serviciile turistice precum și alte servicii.


Biroul de Presă