Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 226


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Militari din structurile Ministerului Apărării Naționale vor participa duminică, 21 octombrie, între orele 10.00 și 17.00, la activitățile organizate în Parcul Izvor din București pentru sărbătorirea Zilei Armatei României.

Cu acest prilej, vor avea loc exerciții demonstrative de parașutări, coborâri în rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei și Ansamblului "Doina" al Armatei, exerciții de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

De asemenea, în program sunt prevăzute jocuri marinărești, exerciții pentru copii cu tiroliana și escaladă la panoul fix, perimetru echitație pentru copii, demonstrații ale specialiștilor în neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de luptă și instrucție.

Vizitatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu specialiști militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni în teatrele de operații, sportivi olimpici, veterani de război.

Totodată, categoriile de forțe ale armatei, academiile și școlile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, Muzeul Militar Național, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" București, Asociația Aeronautică Română vor avea standuri special amenajate, care vor cuprinde și elemente de tehnică militară folosită în teatrele de operații.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi așteptați duminică, 21 octombrie, în Parcul Izvor, între orele 10.00 și 17.00. Persoană de contact: cpt. Viorica Sabie, tel. 0752 015 827.


Biroul de Presă