Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 233


COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită prin arborarea Drapelului Național la sediile instituțiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și prin organizarea unor ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării.

Ceremoniile militare de depuneri de coroane și jerbe de flori sunt organizate joi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial (ora 08.30), Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol (de la ora 09.30) și Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, din Parcul Tineretului (de la ora 11.00). Astfel de ceremonii vor fi organizate, în aceeași zi, și în marile garnizoane din țară și la Ansamblul monumental de la Carei (ora 12.00).

Tot mâine vor avea loc ceremonii de depunere a jurământului militar de către elevii și studenții din instituțiile militare de învățământ. În București, vor depune jurământul militar studenții de anul întâi de la Academia Tehnică Militară (ora 10.30).

Retragerea cu torțe se va desfășura, începând cu ora 18.15, astfel: traseul I - Monumentul Infanteriei - Piața Victoriei - Piața Romană -Piața Universității - Palatul Cercului Militar Național - Piața Eroilor - Universitatea Națională de Apărare - Palatul Cotroceni - Regimentul 30 Gardă; traseul II - Monumentul Infanteriei - Piața Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Cercului Militar Național - Piața Eroilor - Universitatea Națională de Apărare.

Apelăm la înțelegerea bucureștenilor aflați în trafic la acea oră și ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente provocate.

Anul acesta, de Ziua Armatei României, pentru prima dată se organizează ceremonii militare de evocare a eroilor neamului în locurile în care strămoșii noștri au purtat marile bătălii pentru suveranitatea și independența României sau în care marii noștri înaintași sunt înmormântați: Oarba de Mureș, Șelimbăr, Păuliș, Cetatea Neamțului, Mănăstirea Putna, Podu Înalt, Mărășești, Mănăstirea Dealu, Carei, Păulești, Luduș, Mănăstirea Curtea de Argeș, etc.

Militarii români din teatrele de operații vor sărbători Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare și a unor activități culturale și sportive la care vor fi invitați și parteneri din coalițiile multinaționale.


Biroul de Presă