Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 170


PRECIZARI


În legătură cu accidentul din Afganistan,produs în după amiaza zilei de duminică, 24 aprilie a.c., în urma căruia un militar a decedat și alți doi au fost răniți, facem următoarele precizări:

Militarul căzut la datorie, sergentul Narcis Șonei, s-a născut la 31 ianuarie 1979, a absolvit Școala de Aplicație de Transmisiuni, de la Sibiu, pe 15 decembrie 2003.

Militarii răniți în accident sunt sergentul Gabriel Hanganu și sergentul Adrian Dogaru. Imediat după accident, aceștia au fost transportați la cel mai apropiat spital militar american. Unul dintre ei, sergentul Dogaru, s-a întors deja la baza de dislocare a Batalionului 300 Infanterie, din Kandahar, iar celălalt este stabilizat medical, în spital.

Un număr de șapte militari se aflau într-un transportor amfibiu blindat de cercetare (primul dintr-o coloană de cinci autovehicule), care se întorcea la bază după executarea unei misiuni de patrulare.

În jurul orei 15.00 (ora României), la aproximativ 60 de kilometri de Kandahar, transportorul a trecut peste un mijloc exploziv. Deflagrația, produsă în dreptul punții din spate, a provocat un incendiu care a declanșat explozia unor elemente de muniție din interiorul vehiculului blindat.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă regretul pentru producerea acestui tragic accident și transmite sincere condoleanțe familiei sergentului Narcis Șonei, greu încercată în aceste momente dureroase.Purtatorul de cuvant al M.Ap.N