Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 238


COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua Armatei României va fi marcată anul acesta, pentru prima dată, în trei centre comerciale din Capitală (AFI Palace Cotroceni, Vitantis Shopping Center și Fashion House) și patru din țară (Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, precum și Maritimo Shopping Center, din Constanța), în zilele de 27 și 28 octombrie.

De joi, 25 Octombrie, în fiecare mall partener funcționează un punct de informare-documentare, la care publicul va putea să se informeze despre misiunile militarilor și despre oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

Sâmbătă și duminică, la intrările principale ale celor șapte centre vor fi instalate autovehicule de comunicații, geniu, chimice, poliție militară, folosite de militari în misiunile din țară și din teatrele de operații.

De asemenea, între orele 12.00-20.00, vor fi dispuse în interior standuri interactive cu tehnică și armament aflate în dotarea militarilor, expoziții de fotografie, vor fi susținute spectacole cu muzică de fanfară și exerciții de mânuire a armamentului.

Tinerii se vor putea fotografia cu casca și vesta de protecție întrebuințată în misiuni de luptă, fiind pictați pe față în culori de camuflaj sau tricolore.

Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, va vizita sâmbătă, 27 octombrie, în jurul orei 12.00, cei peste 100 de militari care participă la evenimentul de la AFI Palace Cotroceni.

Jurnaliștii interesați de deschiderea evenimentului vor fi așteptați sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 12.00, la intrarea Galaxy a centrului comercial AFI Palace Cotroceni.
Persoană de contact: lt.col. Daniel Anghel, tel. 0729.990.296.


Biroul de Presă