Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 240


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, va participa miercuri, 31 octombrie 2012, începând cu ora 09.00, la seminarul cu tema "Smart Defence and Defence Investment", organizat de Universitatea Națională de Apărare "Carol I", Academia Oamenilor de Știință din România (Secția de Științe Militare) și Centrul de Analiză și Studii de Securitate, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din str. Boteanu nr.1, sector 1, București.

Conceptul Smart Defence, lansat în cadrul Summitului NATO de la Chicago din mai 2012, reprezintă răspunsul Alianței la provocarea de a utiliza cu maximă eficiență resursele limitate, în contextul creat de criza economică și financiară, fără a afecta îndeplinirea obiectivului strategic al NATO, denumit generic "Forța NATO 2020".
Evenimentul creează un cadru favorabil de abordare a conceptului, precum și deschiderea perspectivelor de colaborare, în scopul concretizării politicilor de implementare a Smart Defence în România.

La această manifestare vor fi prezenți oficiali de rang înalt ai NATO, factori de decizie din cadrul principalelor structuri guvernamentale, politico-militare, dar și companii cu îndelungată tradiție de parteneriat cu domeniul industriei de apărare.

Jurnaliștii militari și civili care doresc să participe la eveniment sunt așteptați între orele 08.30 - 08.50, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".
Punct de contact pentru detalii și confirmarea participării: lt. Cristina Barna, tel. 021.319.48.80 interior 131, fax 021.319.48.66.


Biroul de Presă