Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 243


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru armamente, Floarea Șerban, a participat miercuri, 31 octombrie, la festivitatea desfășurată la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare Chimică, Bacteriologică, de Radiații, Nucleară (C.B.R.N.) și Ecologie, cu ocazia sărbătoririi a 88 de ani de la înființare.

Manifestarea a reunit cercetători științifici din cadrul Centrului, Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, Departamentului pentru armamente, precum și specialiști în domeniu, militari și civili.

În cadrul ceremoniei, secretarul de stat Floarea Șerban a subliniat importanța activității desfășurate de personalul Centrului: "Nu poți să ai parte de o apărare inteligentă - smart defence - fără oameni inteligenți - smart people - care să o pună în practică. Dumneavoastră chiar aveți oameni inteligenți, de care armata are nevoie, în această perioadă, și o demonstrează chiar rezultatele pe care le aveți. Cel mai important lucru în această perioadă este conectarea specialiștilor la necesitățile armatei, dar, în același timp, trebuie să cooperăm mult mai bine cu industria de apărare".

***
Înființat în anul 1924, sub titulatura "Laboratorul de cercetări al serviciului de apărare contra gazelor", trecând prin mai multe schimbări ale numelui, Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare C.B.R.N. și Ecologie s-a constituit în permanență într-un organ de consultanță și expertiză al Ministerului Apărării Naționale în domeniul apărării C.B.R.N., sarcina principală fiind cercetarea științifică aplicativă pentru realizarea de tehnologii și echipamente specifice, utilizate de toate categoriile de forțe ale Armatei, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, precum și de alte componente ale Sistemului Național de Apărare. Totodată, centrul, adaptându-se la nevoile Ministerului Apărării Naționale, coroborate cu tendințele pe plan mondial de dezvoltare a echipamentelor de apărare C.B.R.N., și-a extins și diversificat continuu obiectivele activității, specialiști cu experiență participând la activități de cercetare științifică în plan național și internațional.


Biroul de Presă