Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 244


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia militară de decorare a amiralului William Harry "Bill" McRaven, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al Statelor Unite ale Americii, și de conferire a "Emblemei de Onoare" a Armatei României generalului-maior Michael S. Repass, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al Statelor Unite ale Americii din Europa, s-a desfășurat miercuri, 31 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, i-a conferit generalului-maior Repass "Emblema de Onoare" a Armatei României, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate și pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României, iar amiralului McRaven i-a fost înmânat Ordinul Național "Steaua României" - în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, de către consilierul prezidențial Iulian Fota.

"Am o înaltă apreciere pentru cei doi oficiali americani care au sprijinit eforturile Armatei României de dezvoltare a capabilităților forțelor pentru operații speciale și suntem onorați să desfășurăm misiuni împreună în teatrele de operații", a declarat ministrul Corneliu Dobrițoiu.


Biroul de Presă