Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 247


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, împreună cu o delegație militară efectuează o vizită de lucru la militarii români dislocați în teatrul de operații din Afganistan.


Delegația ministerului apărării naționale, din care fac parte șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării, general-locotenent Ilie Botoș, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alți reprezentanți ai conducerii M.Ap.N., s-a întâlnit vineri, 2 noiembrie, cu militarii români dislocați în Kabul, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor încredințate, despre colaborarea cu ceilalți militari participanți la forța internațională și cu trupele afgane, dar și despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Preocupat permanent de moralul trupelor aflate în teatrele de operații, ministrul Dobrițoiu a dorit, de asemenea, să asculte și să afle problemele, inclusiv cele personale, cu care se confruntă militarii români dislocați în structurile internaționale din capitala afgană, discutând cu ei despre starea de sănătate, condițiile de trai, starea de spirit, preocupările și grijile lor și asigurându-i de tot suportul său și al conducerii M.Ap.N.

Locul și rolul contingentului românesc în cadrul operației NATO din Afganistan, contribuția Armatei României la Forța Internațională de Asistență de Securitate (ISAF) în perioada 2013-2014, precum și coordonatele pe care se va orienta viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014 (International Training Advisory and Assistance Mission), au fost temele de discuție ale oficialilor M.Ap.N., la Kabul, cu reprezentantul civil al NATO în Afganistan, ambasadorul Maurits R. Jochems, cu locțiitorul comandantului ISAF, general-locotenent Nick Carter, și cu comandantul Comandamentului Întrunit al ISAF (IJC), general-locotenent James L. Terry.


Biroul de Presă