Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 264


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia militară de înmânare a Drapelului de luptă Direcției Topografice Militare "General de divizie Constantin Barozzi" s-a desfășurat luni, 12 noiembrie 2012, la sediul unității.

Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, a dat citire mesajului ministrului apărării naționale. "Drapelul de luptă înmânat astăzi, la ceas de sărbătoare, unității dumeavoastră, întregește panoplia de onoare a recunoașterii meritelor instituției și întregului personal militar și civil de specialitate și vă oferă, totodată, și un îndemn pentru misiunile viitoare", a transmis ministrul Corneliu Dobrițoiu.

Șeful Statului Major General a felicitat unitatea cu ocazia împlinirii a 153 de ani de existență: "Vă puteți mândri cu rezultatele obținute, cu faptele înaintașilor care au pus bazele solide ale dezvoltării Direcției Topografice Militare, pe care succesiunea generațiilor de topogeodezi militari și civili au clădit un edificiu puternic pe care dumneavoastră, cei de astăzi, aveți datoria să-l racordați la exigențele europene și ale Alianței Nord-Atlantice".

În finalul ceremoniei, au fost dezvelite statuia și tabloul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a înființat la 12 noiembrie 1859, prin Înaltul ordin de Zi nr. 83, primul Serviciu Topografic Militar Român, ale cărui tradiții le continuă Direcția Topografică Militară.

La ceremonie au participat înalte oficialități, cadre militare din conducerea Ministerului Apărării Naționale, cadre militare în rezervă și retragere și personalul militar și civil al Direcției Topografice Militare.


Biroul de Presă