Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 266


COMUNICAT DE PRESĂ


Statul Major General și-a sărbătorit cei 153 de ani de la înființare printr-un simpozion desfășurat luni, 12 noiembrie, în aula Ministerului Apărării Naționale.

Șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, le-a declarat celor prezenți că Armata României se află în situația în care necesitatea declanșării unui proces coerent de transformare și modernizare a Armatei României este un imperativ major. "Statul Major General are obligația de a conduce acest proces și de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluții coerente, eficiente, viabile și realiste", a spus generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

Invitat la eveniment, ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, a ținut să sublinieze că "toți cei care au făcut parte din această structură de elită a armatei au condus acțiunile militare ale ostașilor noștri în timp de război și au reformat și înzestrat organismul militar. Mai mult, de-a lungul timpului, Statul Major General a fost condus de adevărați lideri militari care s-au impus în fața decidenților politici de atunci și au reușit crearea unei armate ce a făcut istorie în acest colț de lume".

Locotenent-colonelul Gabriel Pătrașcu, șeful Biroului editare și documentare istorică din cadrul Serviciului Istoric al Armatei, și cercetătorul științific Șerban Pavelescu, de la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, au prezentat expuneri despre istoria și evoluția Statului Major General și despre implicațiile summit-ului NATO de la Chicago asupra politicii de apărare a României.

La activitate au participat șefii categoriilor de forțe, foștii șefi ai SMG, precum și personalul Statului Major General.


Biroul de Presă