Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 268


PRECIZĂRI REFERITOARE LA PENSIILE MILITARE


Referitor la informațiile potrivit cărora una dintre condițiile FMI ar fi ca pensiile speciale ale militarilor să nu depășească 350 de lei, Biroul de presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

La discuțiile cu reprezentanții FMI și ai CE, la care a participat și ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, nu a fost niciodată luată în discuție condiția ca pensiile militare să nu depășească 350 de lei. Mai mult, oficialii celor două organisme internaționale au precizat că trebuie îndreptate lucrurile în cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit.

Ministrul apărării naționale consideră că pensionarii militari care și-au slujit țara cu onestitate, cu credință și cu onoare și, independent de voința lor, s-au văzut puși peste noapte în situația reducerii veniturilor ce li se cuveneau de drept, nu trebuie să fie manipulați sau să devină victime ale dezinformării.

"Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 și ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptăți și în loc să aducă economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30 la sută", a apreciat ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu.

Revenirea pensiilor diminuate la cuantumurile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de măsuri nu pot fi adoptate decât după luarea în calcul a tuturor posibilelor implicații și, mai ales, fără să afecteze în vreun fel angajamentele asumate de țară în domeniul fiscal-bugetar.


Biroul de Presă