Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 269


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru armamente, Floarea Șerban, a participat joi, 15 noiembrie, la cea de-a cincea ediție a "Info Day", activitate de informare care a reunit producători de echipamente militare din România și specialiști în domeniul înzestrare cu tehnică și cercetare dezvoltare din cadrul Ministerului Apărării Naționale. La activitate a participat și secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, domnul Rodin Traicu.

Manifestarea științifică a fost organizată de Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară (PATROMIL) și s-a desfășurat la CN Romtehnica SA.

La eveniment, ce a constituit cadrul profesional pentru informări științifice reciproce între specialiștii militari și civili, au fost prezentate subiecte de actualitate precum conceptul "Smart Defence" și "Echipamente de luptă pentru soldatul debarcat" - proiect de cercetare dezvoltat de Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, împreună cu operatori economici din cadrul industriei naționale de apărare.

Secretarul de stat pentru armamente a subliniat, în cadrul convorbirilor, că "Ministerul Apărării Naționale continuă să promoveze interesele producătorilor autohtoni de echipamente militare, am convingerea că putem recupera timpul pierdut și că vom putea trece cu bine peste aceste provocări. Trebuie să investim în securitate pentru a asigura prosperitatea", a mai spus Floarea Șerban.


Biroul de Presă