Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Constantin Spanu

 


Comunicat nr. 173


C O M U N I C A TTrei elicoptere IAR-330 H, peste 40 de militari și șapte camioane aparținând unităților Ministerului Apărării Naționale au participat, la sfârșitul acestei săptămâni, la acțiunile umanitare desfășurate în zonele afectate de inundații din județul Timiș.

Astfel, 185 de persoane au fost evacuate din localitatea Ionel, iar în localitățile Cruceni, Foeni și Găteja au fost transportați 20.000 litri de apă minerală, produse alimentare și materiale pentru intervenție (bărci, saci de nisip). Pentru salvarea persoanelor, animalelor și bunurilor din localitățile afectate de inundații, precum și pentru ajutorarea populației sinistrate, Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția Prefecturii Timiș bărci pneumatice, paturi metalice și corturi militare. De asemenea, în cursul zilei de astăzi vor fi puse la dispoziție un număr de 500 de saltele și 500 de pături.

Militari ai Batalionului 32 Infanterie din Timișoara și escadrila de elicoptere de la Câmpia Turzii acționează în continuare, la solicitarea prefectului județului Timiș, pentru ajutorarea populației din zonă.

Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General