Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 286


COMUNICAT DE PRESĂ


Peste 1.500 de militari și tehnică militară din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București.

Tot în București vor avea loc, în aceeași zi, la ora 08.00, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului, și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand" organizează sâmbătă, 1 decembrie, în intervalul orar 09.00-17.00, Ziua Porților Deschise.

Militarii români aflați în misiune în teatrele de operații vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori și solemnități de retragere cu torțe.

Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

* * *
Accesul jurnaliștilor care doresc să asiste la Parada militară din Piața Arcului de Triumf se va face doar prin Bulevardul General Constantin Prezan (Piața Charles de Gaulle), până la ora 10.00.


Biroul de Presă