Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 293


COMUNICAT DE PRESĂ


La solicitarea autorităților publice locale și centrale, conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus ca aproximativ 4000 de militari și 800 de mijloace tehnice să fie pregătiți să intervină de urgență în sprijinul populației afectate de ninsori și viscol.

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General, general - locotenent Ștefan Dănilă, au transmis ordine ferme în scopul pregătirii forțelor și mijloacelor unităților militare, destinate executării misiunilor de intervenții în situații de urgență, prevăzute în planurile de cooperare cu autoritățile administrației publice centrale și locale.

Până la acest moment, au fost solicitate trei intervenții, în județele Dâmbovița, Gorj și Timiș, de către Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele respective.

Miltarii acționează cu autospeciale de transport în localitatea Cândești, județul Dâmbovița, pe DN 67 C, în apropierea localității Novaci - Rânca din județul Gorj și pe raza localităților Ghilad, Jebel și Ciacova din județul Timiș.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează permanent evoluția din țară, fiind în măsură să intervină rapid în sprijinul populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă