Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 296


COMUNICAT DE PRESĂ


Peste 80 de militari din Ministerul Apărării Naționale, cu zece mijloace tehnice, au participat noaptea trecută la opt intervenții în sprijinul populației afectate de ninsori din județele Dolj, Iași și Botoșani, la solicitarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele respective.

Din 09 decembrie și până în prezent, forțe din Ministerul Apărării Naționale au fost solicitate la 13 intervenții, la care au participat peste 100 de militari și 15 mijloace tehnice.

Ministrul apărării naționale, Corneliu Dobrițoiu, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au dispus ca aproximativ 4.000 de militari, cu 800 de mijloace tehnice, să fie pregătiți să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, în sprijinul populației afectate de ninsori și viscol.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, se monitorizează situația meteorologică și se coordonează ansamblul de măsuri privind acțiunile de pregătire și intervenție a forțelor și mijloacelor M.Ap.N., în sprijinul populației afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă