Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 300


COMUNICAT DE PRESĂ


Șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, i-a premiat, luni, 17 decembrie, pe câștigătorii primului concurs al paginii oficiale de Facebook a Ministerului Apărării Naționale: "Armata României, privită prin aparatul vostru foto".

Premiile în cărți, oferite de Editura Militară, au fost înmânate de Adrian Pandea, directorul editurii, în prezența echipei Social Media din cadrul Direcției informare și relații publice.

Generalul-locotenent Ștefan Dănilă i-a felicitat pe câștigători și le-a mulțumit pentru modul în care au reușit să surprindă imagini relevante din viața instituției militare, "imagini care reușesc să aducă un plus de emoție pentru cei care lucrează în armată și pentru cei care sunt alături de Armata României".

"Am aflat despre concurs la aproximativ două zile după lansare, urmăresc pagina de când a fost înființată, în vară. La început nu am vrut să particip, dar la îndrumarea soției am zis totuși să încerc. Am căutat prin fotografii și am postat această fotografie cu o valoare emoțională, copilul desculț", a spus Ovidiu Rușanu, câștigătorul premiului special.

"Am aflat de concurs de pe Facebook, de pe grupul școlii de fotografie ale cărei cursuri le urmez. Un coleg a postat un link către pagina dumneavoastră, am văzut regulamentul și am zis că trebuie să profit de ocazie și să mă duc la parada organizată de 1 Decembrie în Brașov, pentru a surprinde câteva cadre. Locul 3 cred că l-am obținut prin tehnicitatea cadrului, pentru că nu a fost un cadru emoțional, a fost pur și simplu un moment surprins. Pentru mine este o apreciere din punct de vedere fotografic, vrând să merg pe această carieră. Este un premiu care va fi pus la loc de cinste", a afirmat Vlad Moldovean, câștigătorul locului 3.

Premianții concursului "Armata României, privită prin aparatul vostru foto" sunt:
Locul I - Raluca Georgescu, cu fotografia "Patriotul";
Locul II - Cristian Surugiu, cu fotografia "Tragerile artileriei";
Locul III - Vlad Moldovean, "Fotografie de la parada de 1 Decembrie în centrul Brașovului".
Premii speciale pentru fotografii cu mesaj emoțional au primit:
Ovidiu Rușanu - "Misiune Qalat, Afganistan, 2011" și Nadia Dinu - "Drum bun, tati!".
Detalii și fotografiile câștigătoare, la următorul link:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.184110335061558.43147.141113432694582&type=1.

Concursul de fotografie, online, cu tema "Armata României, privită prin aparatul vostru foto" s-a adresat tuturor celor care i-au surprins pe militarii noștri, prin obiectivul aparatului de fotografiat, și au dorit să-i prezinte așa cum i-au văzut ei. La concurs au participat 166 de fotografii.
Vizionarea albumului foto se poate face la următorul link:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.178005949005330.41498.141113432694582&type=1.


Biroul de Presă