Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 3


COMUNICAT DE PRESĂ


Anul de instrucție 2013 în Armata României a fost deschis luni, 7 ianuarie, în toate unitățile Ministerului Apărării Naționale. Cu acest prilej, la sediul M.Ap.N. a avut loc o adunare la care a participat personalul Statului Major General (SMG).

Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, a transmis cadrelor militare că anul 2013 va fi unul de austeritate, în care se va menține deficitul bugetar pentru operare și înzestrare.

"Anul acesta va fi un an de referință pentru transformarea și modernizarea Armatei României, iar Statul Major General are obligația de a conduce acest proces și de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluții corecte, eficiente, viabile și realiste. Știm unde ne aflăm, știm ce avem de făcut, cunoaștem vulnerabilitățile și problemele ce trebuie rezolvate și de aceea sunt convins că împreună vom găsi soluții, ce trebuie atent analizate prin simulări și evaluări care să le valideze", a făcut cunoscut generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

În opinia șefului SMG, "2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoi și resurse, în gândire și acte normative, precum și în relațiile dintre oameni".


Biroul de Presă