Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 6


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au participat marți, 8 ianuarie, la Timișoara, la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operații din Afganistan a Batalionului 2 Manevră "Yellow Scorpions".

"Este un moment emoționant, înălțător, aici, la Timișoara, unde peste 500 de bravi militari ai nației române, o nație mândră și demnă, pleacă în cel mai periculos loc din lume. Și-au asumat această responsabilitate cu mândria de a fi român și cu demnitatea ostașului de a-și face datoria atunci când nația i-o cere", le-a spus celor prezenți la ceremonie ministrul apărării naționale, Mircea Dușa.

Ministrul Mircea Dușa le-a transmis militarilor care pleacă în Afganistan că îi va susține și le va asigura condițiile necesare îndeplinirii misiunilor: "noi, românii, și eu, în primul rând ca ministru, suntem obligați să facem eforturi deosebite și le vom face în așa fel încât dumneavoastră să aveți asigurate condițiile materiale și financiare în vederea îndeplinirii misiunii pe care o aveți.

Ca ministru al apărării vă doresc, în preziua plecării dumneavoastră în misiune, să vă întoarceți sănătoși acasă și vă urez sănătate, succes și, pentru că suntem la început de an, tradiționalul La mulți ani!".

La festivitate au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, județene și ai instituțiilor din sistemul național de apărare, familiile și rudele militarilor Batalionului 2 Manevră "Yellow Scorpions".

Militarii Batalionului 2 Manevră "Yellow Scorpions" vor îndeplini în zona de responsabilitate din Provincia Zabul, timp de șase luni, misiuni menite să asigure un climat de securitate oportun transferului responsabilităților către forțele de securitate afgane.


Biroul de Presă