Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 8


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, i-a felicitat pe militarii care au executat misiuni în sprijinul populației afectate de vremea nefavorabilă.

În cursul zilei de marți, 8 ianuarie, până la acest moment, au fost solicitate șase intervenții, toate în județul Vaslui, de către autoritățile publice județene.

Astfel, 80 de militari cu 13 autospeciale de transport au acționat cu promptitudine pe raza localităților:

- Vama Albița unde militarii de la Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși au evacuat 134 de persoane blocate în patru autocare, pe care le-au transportat în sediul primăriei din Huși, iar ulterior, când drumul a fost deblocat, persoanele au fost readuse în Vama Albița pentru a-și continua deplasarea cu autocarele;

- Fundătura, Pogana, Armășeni și Ciocani, unde militari din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, Regimentul 52 Artilerie Mixtă și Batalionul 83 LAROM din Bârlad au acționat pentru deblocarea unor ambulanțe înzăpezite pe raza acestor localități și transportul pacienților la unitățile spitalicești. Totodată, pe traseele de deplasare, militarii au deblocat și alte autoturisme surprinse de căderile masive de zăpadă.

Aproximativ 4.000 de militari și 800 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină de urgență în sprijinul populației afectate de ninsori și viscol.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, Ministerul Apărării Naționale monitorizează permanent evoluția din țară, fiind în măsură să intervină rapid în sprijinul populației afectate de condițiile meteo.


Biroul de Presă