Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 10


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut o întrevedere astăzi, 10 ianuarie, cu reprezentanți ai Ambasadei SUA în România. Din delegația condusă de Duane Butcher, Însărcinat cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, au făcut parte colonel Roderick E. Dorsey Jr., atașatul militar al SUA în România, și Joseph Trimble, consilier pe probleme politico-militare.

Încă de la începutul discuțiilor, ministrul Mircea Dușa a mulțumit delegației americane pentru sprijinul constant pe care Statele Unite îl acordă țării noastre, reiterând faptul că, în cadrul Parteneriatului strategic dintre România și SUA, relațiile în domeniul militar sunt unele strânse, implicând o serie de parteneriate pe termen lung în industria de apărare, dar și în misiunile din teatrele de operații. Cu această ocazie, ministrul român a transmis felicitările sale pentru nominalizarea noului secretar al apărării,Chuck Hagel.

"România își va respecta angajamentele asumate prin parteneriatul cu Statele Unite ale Americii și vom face eforturi ca relațiile noastre bilaterale în domeniul militar să fie menținute la standarde înalte și să fim operativi, pentru ca, ceea ce ne-am angajat să respectăm, să ducem la bun sfârșit. SUA și România au o relație strategică specială. În Irak sau în Afganistan, parteneriatul militar româno-american a funcționat și funcționează perfect", a spus oficialul român.

Totodată, delegația americană l-a felicitat pe ministrul apărării naționale pentru noul mandat. "Susținem parteneriatul cu România, care s-a dovedit un partener de încredere și care ne-a fost alături permanent. Zilele trecute, am avut o întâlnire și cu prim-ministrul Victor Ponta care și-a exprimat încrederea în dumneavoastră și ne-a asigurat că proiectele noastre, pe toate planurile, sunt fezabile și vor fi continuate", a declarat Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, Duane Butcher.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis că obiectivele legate de misiunile și responsabilitățile ce-i revin României ca stat membru al NATO și UE, precum și cele asumate în cadrul parteneriatului româno-american sunt prioritatea de maximă importanță a mandatului asumat la conducerea ministerului.

"Puteți conta pe faptul că vom finaliza la timp și la standardele convenite toate preparativele necesare operaționalizării sistemului antirachetă de la Deveselu. În acest sens, se vor executa lucrările de pregătire a bazei, în ceea ce privește căile de acces, utilitățile din zonă, precum și alte probleme astfel încât elementele de infrastructură să fie funcționale, conform graficului stabilit".


Biroul de Presă