Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 16


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, s-a întâlnit joi, 17 ianuarie, cu Talgat Kaliyev, însărcinatul cu afaceri a. i. din cadrul Ambasadei Republicii Kazahstan la București.

Cei doi interlocutori au trecut în revistă perspectivele relațiilor militare bilaterale și au exprimat necesitatea dezvoltării unui parteneriat mult mai extins între cele două țări.

Secretarul de stat Huluban a declarat că "susținem importanța dialogului politic, desfășurat în cadrul NATO, cu statele partenere din Asia Centrală, dublat de intensificarea cooperării practice în diverse domenii de interes comun. Pe palierul realizării securității prin cooperare, sperăm că instrumentele de parteneriat vor fi utilizate mai eficient, Summit-ul NATO de la Chicago confirmând valoarea adăugată adusă".

De asemenea, demnitarul român a subliniat importanța pe care România o acordă Parteneriatelor NATO, în general, subliniind palierul educației și instruirii ca fiind esențial în cooperarea cu Ministerul Apărării din Republica Kazahstan.


Biroul de Presă