Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 22


COMUNICAT DE PRESĂ


Militari din Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", de la Focșani, acționează sâmbătă, 26 ianuarie, în sprijinul persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă, la solicitarea Prefecturii județului Vrancea.

Astfel, doi militari cu un mijloc autoșenilat de evacuare medicală (MEDEVAC) au intervenit în localitatea Ciușlea, județul Vrancea, pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, iar alți doi militari, cu un camion DAC 665T, s-au deplasat în localitatea Homocea pentru a evacua alte 11 persoane ce necesită efectuarea dializei.

Un echipaj format din doi militari, cu un mijloc autoșenilat de evacuare tehnică, sprijină deplasarea unei echipe ENEL în zona localităților Boțârlău și Suraia, județul Vrancea, în vederea remedierii avariilor survenite la rețeaua electrică a celor două localități.

Pe parcursul zilei de ieri, 25 ianuarie, un detașament format din 13 militari din Batalionul 85 Sprijin Logistic de la Bârlad, cu un autocamion DAC 665T, a acționat în localitatea Cârja, comuna Murgeni, pentru deblocarea și tractarea unei ambulanțe și, ulterior, pentru evacuarea și transportul la spitalul din Bârlad al unui copil de 9 ani.

De asemenea, tot la solicitarea Prefecturii județului Vaslui, zece militari din Batalionul 202 Apărare CBRN, cu un autocamion, au acționat în localitatea Vetrișoaia pentru evacuarea și transportul la Spitalul din Huși a trei persoane cu nevoi de dializă.

Ministerul Apărării Naționale este în măsură să acționeze cu 4.000 de militari și aproape 800 de mijloace la solicitarea autorităților administrației publice centrale și locale, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, având ca obiectiv prioritar salvarea de vieți omenești.


Biroul de Presă