Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 26


COMUNICAT DE PRESĂ


Ceremonia de predare-primire a Președinției Grupului Director al Batalionului multinațional de geniu "TISA", prin care România a predat Slovaciei exercitarea, pentru o perioadă de un an, a conducerii acestei inițiative de cooperare militară regională, s-a desfășurat miercuri, 30 ianuarie, la sediul Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", din Sibiu.

Protocolul de predare-primire a fost semnat, din partea României, de către general-locotenent Dan Ghica-Radu, locțiitorul șefului Statului Major General al Armatei României, iar, din partea forțelor armate ale Republicii Slovacia, de generalul-maior Miroslav Kocian, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.

"Pe timpul deținerii președinției Inițiativei "TISA", partea română a avut ca obiectiv continuarea afirmării Batalionului multinațional de geniu "TISA" ca instrument important de cooperare între țările din regiune, în scopul prevenirii dezastrelor naturale și înlăturării consecințelor acestora. Totodată, ne-am propus creșterea vizibilității inițiativei prin aplicarea politicii ușilor deschise și atragerea de noi membri", a declarat generalul-locotenent Dan Ghica-Radu. "Considerăm că ne-am îndeplinit obiectivele și, în acest sens, vreau să evidențiez faptul că, la exercițiul multinațional "Blonde Avalanche 12", desfășurat în toamna anului trecut, la Brăila, au participat observatori din Moldova, Serbia și SUA", a mai susținut locțiitorul șefului SMG.

La rândul sau, generalul-maior Miroslav Kocian a declarat: "va fi o provocare pentru noi să menținem la același standard nivelul cooperării multinaționale din timpul președinției românești. Studiem posibilitatea extinderii proiectului regional TISA, fie prin includerea în zona de responsabilitate a batalionului multinațional de geniu a bazinului Dunării, fie prin primirea de noi membri".


Biroul de Presă