Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 29


COMUNICAT DE PRESĂ


Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului, Vasile Costea, a condus joi, 31 ianuarie, lucrările Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din MApN, care s-au desfășurat la sediul instituției.

În cadrul lucrărilor comisiei, au fost analizate 35 de cazuri medico-sociale pentru care au fost dispuse măsurile necesare alocării de fonduri de la Asociația de caritate din Armata României "Camarazii" și de la Fundația "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință" a Forțelor Terestre.

Sumele alocate de cele două organizații sunt folosite pentru plata tratamentelor, a operațiilor sau investigațiilor medicale, pentru achiziționarea de medicamente, proteze sau alte dispozitive medicale.

Comisia Centrală pentru Probleme Sociale din MApN s-a constituit în baza Ordinului ministrului nr 59/2001, iar activitatea sa constă în analizarea și identificarea unor soluții pentru problemele sociale ale personalului militar și civil din armată, ale cadrelor militare în retragere și în rezervă, ale veteranilor, răniților și invalizilor din teatrele de operații și urmașilor celor decedați.


Biroul de Presă