Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 30


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a aflat vineri, 1 februarie, în vizită de lucru în garnizoane din Nord-Vestul țării.

Astfel, la Cluj-Napoca, ministrul a avut o întâlnire cu comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general de brigadă Dumitru Scarlat, și cu comandantul Spitalului Militar de Urgență "Dr. Constantin Papilian" (SMU), colonelul Camilio Coste, la sediul instituției medicale.

După vizitarea pavilioanelor spitalului, ministrul apărării naționale a apreciat modul în care se realizează actul medical în această unitate și a declarat că ministerul va sprijini în continuare SMU și va asigura dotarea cu aparatură modernă, astfel încât Spitalul Militar din Cluj să fie unul de excepție.

În partea a doua a zilei, ministrul Dușa și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au participat la ședința de autoevaluare a stării Flotilei 71 Aeriană, unde au apreciat activitatea personalului unității și rezultatele deosebite obținute în procesul de instruire și în exercițiile naționale și internaționale.

"Mă bucur că mă aflu astăzi aici, la o unitate de elită a aviației militare. Am misiunea de a crea condițiile pentru ca dumneavoastră să vă desfășurați activitățile cât mai bine", a spus ministrul apărării naționale. În context, ministrul Dușa a precizat că bugetul apărării va fi mai mare anul acesta, dar că trebuie să se stabilească obiective realiste, care se pot finaliza. De asemenea, ministrul apărării naționale a făcut cunoscute eforturile pentru finalizarea negocierilor cu parteneri externi care dețin avioane F-16, și a dat asigurări că, atunci când acordurile de achiziție vor fi încheiate, se va avea în vedere și bugetarea acestui program.

La rândul său, generalul-locotenent Ștefan Dănilă a apreciat rezultatele excelente obținute de militarii și civilii de la Flotila 71 Aeriană, "care dovedesc o înaltă calificare", și i-a felicitat pentru modul în care colaborează cu Garda Națională Aeriană a Statului Alabama, SUA, ai căror piloți se antrenează împreună cu aviatorii de la Câmpia Turzii.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General s-au întâlnit, la Câmpia Turzii, și cu membrii familiilor eroilor aviatori ai Flotilei 71 Aeriană, prilej cu care au discutat despre modalitățile concrete de sprijin pe care le poate asigura armata pentru rezolvarea și depășirea problemelor cotidiene.

Programul vizitei de lucru de astăzi a cuprins și garnizoana Bistrița, unde cei doi oficiali au participat la ședința de autoevaluare a Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan".

Ministrul Dușa a evidențiat performanțele obținute de militarii bistrițeni, atât în misiunile executate în teatrul de operații Afganistan, cât și în țară, pe timpul activităților curente de instruire.

"Chiar dacă bugetul alocat pentru anul 2013 este mai mare, nu vom putea de la o zi la alta să asigurăm modernizarea și înzestrarea armatei conform tututor cerințelor, de aceea este necesar să planificăm obiectivele, în funcție de ceea ce se poate face pentru realizarea lor. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți în aceste condiții de austeritate, și sunt convins că rezultatele vor fi cele pe care le așteptăm de la dumneavoastră", a arătat ministrul apărării naționale.

Și la Bistrița conducerea ministerului s-a întâlnit cu militarii răniți în teatrele de operații și cu familiile eroilor căzuți la datorie, sublocotenenții post-mortem Cristian-Petru Filip și Marius Florin Sfecheș.

În încheierea activităților de astăzi, ministrul Mircea Dușa a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan și cu cadrele militare în rezervă și retragere din garnizoană.


Biroul de Presă