Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 32


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au participat, în cadrul vizitei de lucru efectuată, sâmbătă, 2 februarie, în garnizoana Miercurea-Ciuc, la ședința de autoevaluare a Brigăzii 61 Vânatori de Munte "General Virgil Bădulescu".

Ministrul apărării naționale a apreciat activitatea personalului unității și rezultatele foarte bune obținute în procesul de instruire și a subliniat importanța existenței vânătorilor de munte în județele Harghita și Covasna ca factor de stabilitate în zonă.

Referindu-se la perspectivele anului 2013, ministrul Dușa a arătat că "Ministerul Apărării Naționale este printre puținele ministere cu creștere bugetară în 2013 dar trebuie luate măsuri ferme pentru stabilirea cât mai realistă a obiectivelor, în funcție de resursele existente".

La rândul său, șeful Statului Major General a evidențiat efortul deosebit depus de vânătorii de munte și munca acestora în condiții de austeritate și i-a felicitat pentru întreaga lor activitate în slujba Armatei României.

În finalul ședinței de autoevaluare ministrul Mircea Dușa le-a spus militarilor că trebuie să privescă cu încredere spre viitor și a declarat că "armata este educată în spiritul responsabilității și al onoarei, este principalul pilon de securitate națională, însă trebuie realizate și obligațiile față de organismele internaționale".

Programul ministrului apărării naționale a continuat cu participarea la operationalizarea SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni.


Biroul de Presă