Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 34


Comunicat de Presă


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, aflat în vizită oficială în Regatul Norvegiei, s-a întâlnit, miercuri 6 februarie, cu domnul Eirik Øwre Thorshaug, secretar de stat în Ministerul Apărării.

Pe agenda convorbirilor oficiale s-au aflat teme referitoare la Programul Apărării Antirachetă, la Strategia NATO și a celor două țări pentru Afganistan, după anul 2014, la aspectele cooperării bilaterale, la experiența și lecțiile învățate de către Norvegia în ce privește Programul european privind Parteneriatul pentru Forțele Aeriene (EPAF).

Secretarul de stat Huluban și-a exprimat aprecierea pentru stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a relațiilor de cooperare militară bilaterală dintre cele două state.

În marja vizitei, dr. Sebastian Huluban a susținut o prezentare la Institutul pentru Studii de Apărare (Institute for Defence Studies) referitoare la politica românească de apărare după Summit-ul de la Chicago, cu accent pe importanța strategică și rolul geopolitic relevant al Regiunii Extinse a Mării Negre.


Biroul de Presă