Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 36


COMUNICAT DE PRESĂ


Departamentul pentru Politica de Aparare si Planificare și Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară au organizat vineri, 8 februarie, la Palatul Cercului Militar Național, masa rotundă cu tema "Liniile directoare ale Cartei albe a apărării".

Pe parcursul discutiilor, au fost abordate teme privind riscurile și amenințările la adresa securității naționale, impactul statutului de membru NATO și UE al României, participarea țării noastre în teatre de operații, lecții învățate desprinse la nivel politic, strategic și militar. De asemenea, au fost prezentate modalitățile de realizare a concordanței între Conceptul Strategic al NATO, Strategia Europeana de Securitate și documentele de planificare strategică a României.

Prezent la discutii, Sebastian Huluban, secretar de stat pentru politica de aparare si planificare, a subliniat că participarea în teatrele de operații și experiența dobândită de militarii români, precum și transformările conceptuale și strategice ale misiunii, trebuie să fie aspecte importante în prevederile viitoarei Carte Albe.

Participanții, personalități din instituții de profil, fosti ministri ai apararii, cercetători, profesori universitari și experți din institute de cercetare, instituții de învățământ superior din viața civilă și militară și reprezentanți ai societății civile, au apreciat organizarea acestei mese rotunde, consultările între armată și societatea civilă fiind privite ca o acțiune normală a cărei finalitate nu poate să fie decât pozitivă.


Biroul de Presă