Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 41


COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, participă, în zilele de 12 și 13 februarie, la Dublin, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Întâlnirea se va desfășura în contextul general al pregătirii Consiliului European din decembrie 2013, dedicat apărării europene, subiect care va fi amplu dezbătut pe timpul activității.

Vor mai fi abordate evoluțiile recente din zona Cornului Africii și regiunea Sahel, cu accent pe iminenta lansare a misiunii UE de instruire din Mali (EUTM Mali), respectiv stadiul operației militare EUNAVFOR Atalanta și a misiunii UE de instruire din Somalia (EUTM Somalia).

De asemenea, pe agenda reuniunii este inclusă problematica parteneriatelor strategice ale Uniunii cu alte organizații internaționale și regionale cu vocație în materie de securitate - ONU, NATO și Uniunea Africană - din perspectiva rolului și contribuției acestora în domeniul managementului crizelor.

Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene va fi prezidată de ministrul irlandez al apărării, Alan Shatter, în contextul exercitării de către Irlanda a Președinției semestriale a Consiliului UE (1 ianuarie - 30 iunie 2013).


Biroul de Presă