Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 42


COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, au participat marți, 12 februarie, la ședințele de autoevaluare a Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA) și a Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

Șefii celor două categorii de forțe au prezentat conducerii ministerului realizările și problemele de pe parcursul anului trecut.

La Statul Major al Forțelor Aeriene, ministrul apărării naționale a precizat că a fost și la autoevaluările structurilor subordonate și a luat deja contact cu problemele specifice aviației militare.

"În ceea ce privește programul de achiziție al avionului multirol, am garanții pentru plata primei tranșe, problema principală rămânând găsirea avioanelor", a declarat ministrul Dușa.

Șeful Statului Major General a subliniat și el că se va găsi soluția optimă pentru achiziționarea avionului multirol și, totodată, pentru plata avioanelor C-27 J Spartan.

Generalul-locotenent Ștefan Dănilă a mulțumit tuturor pentru modul în care forțele aeriene au sprijinit autoritățile locale în gestionarea situațiilor de urgență și pentru toate realizările din anul precedent.

În finalul ședinței, ministrul Dușa le-a spus celor prezenți că le va fi un bun partener pentru a aduce aviația militară la nivelul executării oricărui tip de misiune.

În cadrul ședinței de autoevaluare a Statului Major al Forțelor Navale, ministrul apărării naționale a apreciat efortul SMFN și a unităților subordonate, în special a flotilei de la Constanța, care au făcut posibilă îndeplinirea, cu responsabilitate, a tuturor obiectivelor Ministerului Apărării Naționale.

"Știu cu ce eforturi ați îndeplinit misiunea "ATALANTA" din regiunea Golfului Aden care a reprezentat un mare succes pentru marinarii noștri și a contribuit la îndeplinirea obiectivelor strategice ale Uniunii Europene", a declarat ministrul la ședință. În același context, a mai adăugat și că bugetul este acum mai mare decât în anii trecuți, că dorește ca la autoevaluarea următoare să existe creșteri la toți indicatorii de performanță.

Șeful Statului Major General a adăugat că militarii din SMFN vor participa și anul acesta la operații NATO, că sunt adevărați profesioniști și că, prin rotație, participând la astfel de misiuni își vor crește nivelul de pregătire și performață.

Procesul de evaluare a activităților structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale va continua pe tot parcursul acestei luni.


Biroul de Presă