Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 43


Proiectul Deveselu merge mai departe


Ideea a fost susținută de către dr. James N. Miller, subsecretarul apărării pentru politici (Under Secretary of Defence for Policy), în cadrul convorbirii telefonice oficiale ce a avut loc astăzi, 12 februarie, cu ministrul apărării naționale, Mircea Dușa.

Convorbirea a fost solicitată de către oficialul american, în contextul mesajului președintelui Barack Obama de astăzi privind Starea Națiunii și a avut două componente: sistemul antirachetă în Europa și viitorul misiunilor din Afganistan.

Oficialul american a afirmat faptul că "Statele Unite ale Americii își vor respecta angajamentele, conform acordului cu România legat de amplasarea sistemului antirachetă la Deveselu. Proiectul merge mai departe".

O altă temă de discuție a fost viitorul misiunilor în Afganistan. Oficialul român a reafirmat angajamentele asumate de către România în ceea ce privește misiunea forțelor armate din Afganistan, apreciind faptul că este o operațiune importantă pentru Armata română și țara noastră va continua să sprijine statele aliate.

"Decizia privind viitorul forțelor din Afganistan va fi luată împreună cu partenerii din NATO, reprezentând o nouă etapă în planurile administrației de la Washington ", a susținut James N. Miller.

În cadrul aceleiași discuții, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a mulțumit forțelor americane pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului și le-a asigurat de tot sprijinul Armatei române în proiectele inițiate.


Biroul de Presă