Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 44


AUTOEVALUAREA STATULUI MAJOR AL FORȚELOR TERESTRE


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au participat miercuri, 13 februarie, la ședința de autoevaluare a Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT).

Generalul-locotenent Sorin Ioan, șeful SMFT, a prezentat conducerii ministerului principalele repere ale activităților desfășurate în anul 2012 și a detaliat activitatea comandamentelor și marilor unități din forțele terestre.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale a apreciat, în mod deosebit, profesionalismul militarilor ce au participat la misiuni în teatrele de operații, s-au pregătit în cadrul exercițiilor naționale și internaționale și au acționat în folosul populației afectate de condițiile meteo nefavorabile.

"Am dorit să particip la vizitele de lucru din garnizoane, la aceste ședințe de autoevaluare, pentru a cunoaște cât mai bine starea Armatei României, problemele cu care se confruntă și soluțiile pe care trebuie să le luăm," a transmis Mircea Dușa celor prezenți la activitate.

La finalul ședinței, șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, a apreciat nivelul ridicat al pregătirii militarilor din Forțele Terestre și modul în care aceștia intervin și în situații de urgență, astfel încât populația "să înțeleagă că se poate baza întotdeauna pe Armata României".

La activitate au mai participat șefii categoriilor forțelor aeriene și navale, precum și ale celorlalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

În ultima perioadă, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat la ședințele de autoevaluare a unor mari unități din diferite regiuni ale țării și a statelor majore ale categoriilor de forțe.


Biroul de Presă