Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


Vânătorii de munte la finalul misiunii în Afganistan


Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, au participat marți, 19 februarie, la ceremonia de repatriere din Afganistan a celor peste 620 de militari ai Batalionului 2 Manevră, care a avut loc la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte "Posada" din Curtea de Argeș.

"Sondajele arată că Armata este în topul preferințelor în ceea ce privește încrederea populației și aceasta este o consecință a faptului că dumneavoastră, militarii, apărați România chiar și cu prețul vieții. Acest lucru face ca românii să fie mândri și trebuie să spunem că sunt mândri și datorită vouă. Dacă în alte domenii rezultatele nu sunt atât de vizibile, noi ne-am făcut cu cinste datoria", le-a spus ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, militarilor reveniți din Afganistan.

La ceremonie au mai participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Sorin Ioan, reprezentanți ai autorităților locale, foști comandanți ai batalionului, militari în rezervă și retragere, precum și membrii familiilor militarilor.

* * *

Batalionul 2 Manevră, în parteneriat cu Forțele de Securitate Afgane, a executat peste 5.500 de misiuni în perioada iulie 2012-februarie 2013, în aria de responsabilitate din provincia Zabul, în scopul asigurării unui climat de securitate pentru populația locală și creării condițiilor pentru preluarea responsabilităților din zona de operații de către autoritățile afgane.


Biroul de Presă