Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 57


Vizită la militarii răniți internați la SUUMC


Vasile Costea, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului i-a vizitat miercuri, 27 februarie, pe căpitanul-comandor Ioana Relu, rănit în accidentul aviatic din județul Dolj din vara anului trecut și pe plutonierul-adjutant Costel Stanciu, rănit în Afganistan la sfârșitul anului trecut, internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC).

Secretarul de stat și-a manifestat interesul deosebit pentru militarii răniți și evoluția recuperării lor, subliniind că una dintre prioritățile mandatului asumat la conducerea departamentului o reprezintă asigurarea celor mai bune condiții de recuperare a militarilor care au fost răniți în teatrele de operații sau misiuni în țară și a stabilit, împreună cu echipa de medici, măsuri de îmbunătățire a condițiilor de spitalizare.

"Am întâlnit o echipă de medici militari de top și sunt convins că militarii noștri vor beneficia aici de toată atenția care li se cuvine", a declarat secretarul de stat Costea.

Comisiile medicale multidisciplinare au expus, în cadrul vizitei, pe tipuri de patologii, seturile de propuneri privind creșterea calității vieții pacienților, dar și prognoze privind potențialul de evoluție a stării de sănătate a celor doi militari.

Oficialul M.Ap.N. a fost însoțit, pe timpul vizitei, de locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, colonelul Marcel Voicescu, de șeful Direcției medicale, generalul de brigadă Mihai Mureșan și, din partea SUUMC de colonel medic Mariana Jinga.


Biroul de Presă