Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 59


10 ani de la înființarea Forțelor Speciale ale Armatei


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, i-a felicitat pe militarii din forțele pentru operații speciale, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înființarea acestor structuri, în cadrul unei ceremonii organizate la Brigada 6 Operații Speciale "Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș.

"Vreau să vă mulțumesc pentru activitatea în teatrele de operații și mă înclin în fața sacrificiului suprem făcut de colegii dumneavoastră. În continuare, vă propun să păstrăm un moment de reculegere pentru eroii Armatei României", le-a spus ministrul apărării naționale celor prezenți la activitatea de la Târgu-Mureș.

Ministrul Dușa a subliniat rolul important al militarilor participanți la misiunile externe în formarea unei imagini favorabile României pe plan extern. "Sunteți imaginea României pe plan internațional și vreau să vă felicit pentru asta și sunt mândru când un oficial NATO sau din țările aliate vă elogiază activitatea desfășurată", le-a transmis Mircea Dușa.

"Ca ministru al apărării naționale voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca dumneavoastră să aveți parte de resurse echilibrate în vederea instrucției și pentru a vă desfășura activitatea în cele mai bune condiții", a mai adăugat ministrul Dușa.

Ministrul apărării naționale a mulțumit colonelului Roderick Dorsey, reprezentantul național pentru apărare/atașatul militar al Statelor Unite ale Americii pentru susținerea continuă a parteneriatului româno-american, atât de important pentru țara noastra.

La ceremonia de la Târgu Mureș au mai participat, pe lângă familiile militarilor și ai eroilor din structurile forțelor speciale, șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, directorul general al Direcției generale de informații a apărării, general-maior Marian Hăpău, reprezentanți ai categoriilor de forțe ale armatei și ai oficialităților locale.


Biroul de Presă