Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 72


Secretarul de stat Costea i-a vizitat pe militarii răniți în accidentul aviatic din județul Bacău


Vasile Costea, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului i-a vizitat vineri, 8 martie, pe locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) și pe căpitanul Cătălin Balmuș, internat la Spitalul Clinic de Urgență (SCU) Floreasca, răniți în accidentul aviatic din județul Bacău.

Comisia medicală multidisciplinară de la SUUMC a prezentat starea celor doi pacienți aflați în supravegherea clinică a medicilor militari, precum și prognoze privind potențialul de evoluție a stării de sănătate.

Locotenent-comandorul Petru Pricop și caporalul cls. a III-a Doru Nănescu au fost preluați în cursul serii trecute de către SUUMC cu diagnostice specifice traumelor suferite pe timpul accidentului aviatic, respectiv politraumatisme, arsuri și plăgi multiple.

După realizarea tratamentelor și a intervențiilor chirurgicale necesare, cei doi pacienți au fost transferați în Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde sunt în stare stabilă, echilibrați hemodinamic și respirator, conștienți, cu un prognostic evolutiv favorabil.

Căpitanul Cătălin Balmuș, internat în Secția de Terapie Intensivă a SCU Floreasca, a fost operat în cursul nopții trecute, imediat după sosire. Ofițerul a fost evaluat, în cursul acestei dimineți, de către o comisie pluridisciplinară a spitalului, este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat.

Secretarul de stat i-a asigurat pe cei trei militari răniți și pe familiile acestora de întreg sprijinul conducerii ministerului, în ceea ce privește asigurarea celor mai bune condiții de tratament și de recuperare.


Biroul de Presă