Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 73


Întâlnire bilaterală a ministrului apărării naționale cu Damon Wilson, executive vice president Atlantic Council


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți, 12 martie, la sediul M.Ap.N., cu Damon Wilson, executive vice president Atlantic Council.

La începutul întâlnirii, ministrul Mircea Dușa a exprimat regretul și compasiunea pentru decesul militarilor americani căzuți la datorie în accidentul de elicopter de ieri, din sudul Afganistanului.

Pe agenda discuțiilor, o temă importantă a reprezentat procesul de pregătire a bazei de la Deveselu, ministrul apărării prezentând oficialului american stadiul lucrărilor. "În acest moment, lucrările sunt avansate, autoritățile locale iau măsuri pentru ca drumul de acces și sistemul de canalizare să susțină activitatea bazei și să faciliteze condițiile de transport", a afirmat ministrul Dușa.

La rândul său, Damon Wilson a precizat că România este un aliat viabil pentru toate proiectele demarate cu Statele Unite ale Americii. "Proiectul Deveselu este unul important care va lega cele două țări pentru anii care urmează. Vreau să vă felicit pentru creșterea bugetului de apărare, ceea ce va ușura procesul de modernizare și înzestrare".

Misiunea din Afganistan rămâne importantă pentru România, fapt apreciat și de Damon Wilson. În acest context, acesta l-a felicitat pe ministrul Mircea Dușa pentru eforturile susținute și pentru profesionalismul trupelor dislocate în teatre. "România își îndeplinește și va respecta integral toate angajamentele asumate, alături de partenerii săi. Vom face toate demersurile pentru ca să restabilim securitatea și independența zonei", a susținut ministrul apărării naționale.
* * *
Damon Wilson este executive vice president al Consiliului Atlantic SUA (Atlantic Council of US.) și îndeplinește funcțiile de lider de idei și de manager cu responsabilități în domeniul strategie și inițiative strategice, programe, integrare, dezvoltare instituțională și eficiență organizațională. Domeniile sale de specialitate cuprind NATO, relațiile transatlantice, Europa Centrală și de Est, precum și aspecte privind securitatea națională.

Între 2007 și 2009, D. Wilson a fost asistent special al președintelui și director pentru afaceri europene în cadrul Consiliului de Securitate Națională. Între 2001 și 2004, D. Wilson a fost director adjunct al Cabinetului Personal al Secretarului General NATO.


Biroul de Presă