Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 86


45 de ani de televiziune militară


Festivitatea prin care s-au sărbătorit 45 de ani de la înființarea redacției emisiunilor militare de televiziune s-a desfășurat vineri, 29 martie, la Palatul Cercului Militar Național.

Au fost trecute în revistă toate momentele importante la care a fost parte Pro Patria și a fost prezentat un film retrospectiv care a ilustrat transformările prin care a trecut redacția emisiunilor militare de televiziune în cei 45 de ani de activitate.

"Știu că, ceea ce faceți dumneavoastră, jurnaliștii militari, nu este un lucru la îndemâna oricui. Trebuie să fiți mereu prezenți acolo unde este nevoie de voi, pentru a prezenta tot ceea ce avem de arătat publicului. Eu vă garantez întregul sprijin al conducerii Ministerului Apărării Naționale pentru a reuși acest lucru", a transmis secretarul de stat Vasile Costea.

Șeful Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru activitate si pentru acuratețea informațiilor despre Armata României. "Veți găsi în mine întotdeauna un aliat în promovarea activităților Armatei României și vă voi sprijini în toate demersurile pe care le întreprindeți", i-a asigurat pe toți cei care lucrează în Redacția emisiunilor militare de televiziune generalul-locotenent Ștefan Dănilă.

***

Prima emisiune militară de televiziune se difuza pe data de 30 martie 1968, se numea "De strajă Patriei" și intra în grila de programe a Televiziunii Române cu o săptămână înainte ca trupele Tratatului de la Varșovia să invadeze Cehoslovacia.


Biroul de Presă