Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 92


Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional


Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional "Black Sea Rotational Force 13 (BSRF-13)" va avea loc miercuri, 10 aprilie, începând cu ora 11.00, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu.

Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment sunt rugați să transmită datele de contact, conform formularului atașat, pe adresa de e-mail relații.publice@forter.ro, sau prin fax la numărul 021.313.7246, până la data de 9 aprilie a.c. ora 16.00. Accesul jurnaliștilor în Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu se va face miercuri, 10 aprilie, între orele 10.00 și 10.30.
* * *

BSRF-13 este un exercițiu multinațional, condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), la care participă 14 națiuni timp de aproximativ 6 luni și care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și regiunea Caucazului.

Pe teritoriul României, exercițiul se va desfășura în perioada 5 aprilie - 1 septembrie a.c., și vor participa aproximativ 2.200 militari din Republica Macedonia, Armenia, Bulgaria, România și Statele Unite ale Americii. În cadrul activităților, din partea României, vor fi implicați peste 1.500 de militari aparținând tuturor categoriilor de forțe ale armatei.

Statul Major al Forțelor Terestre are misiunea de coordonare a tuturor forțelor și structurilor din țările membre NATO și PfP, participante la exercițiile de instruire în comun pe teritoriul României, având ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea acestora în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Programul de instruire în comun este structurat pe module de instruire care includ: instruire pre-dislocare în teatre de operații, instruire pentru participare la misiuni de menținere a păcii, contrainsurgență, instruire prin parașutare, "boarding" (îmbarcare în aeronave), activități pentru dezvoltarea profesională a subofițerilor, seminarii de profil, etc.

Activitățile de instruire în comun se vor desfășura în locațiile Mihail Kogălniceanu, Poligonul Babadag, Damieni, Craiova, Dej, Boboc, Bogata, Bacău, Târgu Mureș și Constanța.


Biroul de Presă