Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 98


Întâlnire bilaterală cu ministrul portughez al apărării, José Pedro Aguiar-Branco


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a efectuat marți, 16 aprilie, o vizită oficială în Portugalia, la invitația omologului său, José Pedro Aguiar-Branco.

Discuțiile dintre cei doi miniștri s-au axat pe relațiile bilaterale în domeniul apărării și pe modalitățile de aprofundare a acestora. Miniștrii au reiterat faptul că România și Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării și au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării.

În cadrul agendei de discuții, a fost acordată o atenție specială procesului de achiziționare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniștri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părți. Aceștia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârșitul lunii iunie.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a transmis oficialităților portugheze interesul României pentru dezvoltarea cooperării la nivelul categoriilor de forțe, pe segmentul de instruire, stagii de pregătire și sprijin tehnic.

În cadrul reuniunii, subiecte precum Afganistan, Summit-ul de la Chicago, Politica de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene au reținut atenția celor doi miniștri. De asemenea, s-a trecut în revistă agenda Consiliului Afaceri Externe în format miniștri ai apărării, care va avea loc la Luxemburg, în zilele de 22 și 23 aprilie 2013.


Biroul de Presă