Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 104


Ziua Forțelor Terestre


Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruință, va fi aniversată marți, 23 aprilie, în toate garnizoanele din țară în care sunt dislocate forțe terestre.

În București, activitățile vor se vor desfășura după program:
- ora 09.00, Monumentul Eroilor căzuți în teatrele de operații și pe teritoriul României (MECTO) - ceremonie militară cu depuneri de coroane și jerbe de flori;
- ora 12.00, sediul Statului Major al Forțelor Terestre (Drumul Taberei, nr. 9-11) - ceremonie militară aniversară și lansarea albumului "Forțele Terestre - o istorie în date și imagini";
- ora 20.00 - retragere cu torțe pe traseul Cercul Militar Național - Opera Națională Română - Palatul Cotroceni - sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Tot marți, exerciții de "drill-team" și recitaluri ale muzicii militare a Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor avea loc în Parcul Tineretului, între orele 10.00 și 11.00, și în Parcul Herăstrău, între orele 14.00 și 15.00. Muzica militară a Diviziei 1 Infanterie "Dacica" va concerta în Parcul Carol, între orele 10.00 și 11.00, și în Parcul Cișmigiu, între orele 12.00 și 13.00.

La activități au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice locale, cadre militare în rezervă și în retragere și veterani de război.

Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonia militară dedicată aniversării "Zilei Forțelor Terestre", desfășurată la sediul Statului Major al Forțelor Terestre (Drumul Taberei nr.9-11) sunt rugați să transmită datele de contact pe adresa de e-mail relatii.publice@forter.ro, sau prin fax la numărul 021.313.7246, până luni, 22 aprilie, ora 12.00.

x x x

În perioada premergătoare acestei aniversări, în garnizoanele de dislocare ale forțelor terestre au avut loc o serie de manifestări dedicate evenimentului - cupa presei la tir, simpozioane, evocări ale tradițiilor de luptă ale unităților, expoziții de carte și fotografie, ziua porților deschise, competiții sportive și aplicativ militare.


Biroul de Presă