Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 109


Întâlnirea ministrului apărării naționale Mircea Dușa cu subsecretarul de stat Rose Gottemoeller


Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit luni, 22 aprilie, la sediul MApN, cu subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor și securitate internațională, doamna Rose Gottemoeller.

Ministrul Mircea Dușa a subliniat importanța acestei întâlniri și a reiterat faptul că România este un partener de nădejde pentru Statele Unite ale Americii, respectând obligațiile și parteneriatele asumate împreună.

"Mulțumim pentru sprijinul acordat militarilor noștri din Afganistan, consilierea în pregătirea și instruirea forțelor pentru operații speciale", i-a transmis ministrul Dușa oficialului american.

De asemenea, ministrul apărării naționale a informat partea americană despre situația militarilor români din Afganistan, stadiul proiectului de la Deveselu și al achiziției avionului multirol.

Totodată, subsecretarul de stat american, Rose Gottemoeller, a reafirmat sprijinul Statelor Unite ale Americii în toate parteneriatele avute cu țara noastră, inclusiv în procesul de retragere a trupelor române din Afganistan și a mulțumit, la rândul său, pentru implicarea României în proiectul scutului antirachetă.


Biroul de Presă