Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 110


Vizita oficială a șefului Statului Major General în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord


Generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful Statului Major General, a efectuat, în perioada 17-20 aprilie, o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la invitația omologului său britanic.

În cadrul întrevederii avute cu șeful Apărării, general Sir David Richards, au fost abordate subiecte privind actualele operații NATO, fiind apreciată contribuția României în Afganistan. O importanță deosebită a fost acordată cooperării dintre cele două armate după 2014, în vederea menținerii și dezvoltării standardelor comune de pregătire și a interoperabilității.

În perioada vizitei, generalul-locotenent Ștefan Dănilă a mai avut întâlniri cu oficiali ai structurilor de forțe ale armatei britanice pe parcursul cărora au fost abordate subiecte referitoare la transformarea sistemului militar, la stadiul actual al operațiilor în misiuni internaționale precum și al programelor de înzestrare.

La instituțiile militare de învățământ și instrucție, Royal Air Force College Cranwell și baza aeriană Royal Air Force de la Waddington, șeful Statului Major General a fost interesat de modul de pregătire al ofițerilor din forțele aeriene și de sistemul de formare profesională al acestora, precum și de capabilitățile de supraveghere și recunoaștere ale Forțelor Aeriene Regale.


Biroul de Presă