Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 113


Reuniunea consiliului afaceri externe în formatul miniștrilor apărării din statele membre UE


În zilele de 22-23 aprilie 2013, o delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Sebastian Huluban, a participat, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în formatul miniștrilor apărării din statele membre UE.

Reuniunea a abordat aspecte referitoare la stadiul pregătirii Consiliului European din decembrie 2013, dedicat apărării europene, precum și evoluțiile recente ale situației de securitate din regiunea Sahel, cu accent pe lansarea activității misiunii UE de instruire în Mali (EUTM Mali).

În marja reuniunii CAE, Comitetul Director al Agenției Europene pentru Apărare (SB EDA) s-a întrunit într-o sesiune distinctă, prilej cu care a fost abordată problematica vizând pregătirea pentru Consiliul European din decembrie 2013, dar și analiza progreselor înregistrate în anumite domenii precum realimentarea aeronavelor în aer/AAR, implementarea codului de conduită pentru dezvoltare și utilizarea în comun a capabilităților. Concluziile vor contribui la creșterea utilității Planului de Dezvoltare a Capacităților.


Biroul de Presă