Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 120


Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict


Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre, organizează, în perioada 01-06 iulie 2013, cea de-a X-a ediție a "Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict".

Cursul se va desfășura în garnizoana Miercurea Ciuc și va aborda, teoretic și practic, teme privind procedurile de acreditare și de lucru ale jurnaliștilor pe timpul operațiilor militare, reguli de siguranță și protecție în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operațională, caracterizarea teatrelor de operații din punct de vedere al riscurilor, mijloace de acordare a primului ajutor. De asemenea, cursanților le va fi prezentată tehnica de luptă și echipamentul din dotarea unor structuri militare care au participat la misiuni în teatrele de operații, tehnici de supraviețuire, instrucție alpină, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecție CBRN, precum și modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operații.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliștilor - redactori, cameramani și fotoreporteri - care vor participa la curs este limitat la 14.

Detalii privind organizarea cursului și documentele de înscriere pot fi obținute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti.

După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcția informare și relații publice, până la data de 24 mai 2013, ora 12.00.
Persoană de contact pentru informații suplimentare - lt. col. Renato Nadolu, tel.: 021 402.34.00 int 1011630, fax 021 319.56.98, e-mail rnadolu@mapn.ro, mobil 0745.505.358.


Biroul de Presă