Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 121


Ministrul Mircea Dușa s-a întâlnit cu generalul William M. Fraser III


Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, s-a întâlnit marți, 30 aprilie, cu generalul William M. Fraser III, comandantul Comandamentului pentru transport al SUA, la sediul M.Ap.N.

Agenda discuției a vizat aspecte generale privind cooperarea dintre România și SUA în cadrul parteneriatului strategic, cu accent pe cooperarea militară, transformarea Alianței și situația din Afganistan. Ministrul Mircea Dușa și-a exprimat convingerea că și pe viitor relația România - SUA va aduce beneficii în domeniul securității europene și euroatlantice.

"Apreciem sprijinul deosebit oferit de partea americană în pregătirea trupelor noastre înainte de dislocarea în Afganistan, asigurarea unor echipamente esențiale și cooperarea excelentă între militarii noștri pe timpul executării în comun a misiunilor", a spus ministrul Dușa.

În același context, ministrul român al Apărării a arătat că redislocarea trupelor ISAF reprezintă o sarcină dificilă, rolul NATO în coordonarea eforturilor aliate de redislocare a trupelor fiind foarte important.

Oficialul român a declarat faptul că România va continua să sprijine rotația forțelor americane și repatrierea acestora prin utilizarea nodului de transport Constanța - Mihail Kogălniceanu.

"România apreciază în mod deosebit sprijinul acordat de SUA repatrierii forțelor românești din teatrul de operații Afganistan", a adăugat Mircea Dușa.

La rândul său, generalul Fraser a arătat că România este un partener credibil pentru partenerii americani și se va acorda tot sprijinul necesar în procesul de retragere a trupelor românești din Afganistan.


Biroul de Presă