MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 128
Începe concursul ROMANIAN DIVING AWARD

Centrul de Scafandri, Autoritatea Națională în domeniul calificării scafandrilor și lucrătorilor subacvatici din România, organizează competiția ROMANIAN DIVING AWARD, în perioada 14 mai - 1 octombrie.

Aceasta se adreseză tuturor scafandrilor din România, profesioniști și recreaționali, precum și companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei. Concursul constă în recuperarea de către participanți a unui număr de 11 plachete (obiective), care vor fi puse la adâncimi cuprinse între 10 și 85 de metri de către specialiștii Centrul de Scafandri.

La data de 14 mai, începând cu ora 09.30, Nava Maritimă de Intervenție cu Scafandri "Grigore Antipa" va ieși pe mare pentru executarea unui exercițiu de antrenament al scafandrilor de mare adâncime, în cadrul căruia se vor planta aceste obiective.

Pe site-ul Centrului de Scafandri, www.centruldescafandri.ro se găsește Regulamentul competiției ROMANIAN DIVING AWARD, iar de la data de 20 mai, în secțiunea dedicată concursului, se vor anunța raioanele inițiale în care pot fi descoperite plachetele.

Jurnaliști interesați să participe la ieșirea pe mare cu N.M.I.S."Grigore Antipa" sunt rugați să completeze formularul atașat și să-l trimită pe adresa de e-mail concurs@navy.ro până pe data de 12.05.2013, ora 16.00. Ieșirea pe mare se desfășoară în intervalul 09.30-13.00.
* * *
Cu o activitate de peste 35 de ani în domeniu, Centrul de Scafandri al Forțelor Navale dispune de specialiști care, pe lângă activitățile practice din acest domeniu, fac parte și din comisii și comitete ce reglementează activitatea de scafandrerie la nivel național și internațional.

Scopul principal al ROMANIAN DIVING AWARD îl constituie promovarea profesiei de scafandru, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către această profesie și încurajarea practicării scufundărilor recreative pe litoralul Mării Negre.

Iubitorii de scufundări recreaționale au devenit o voce puternică pe harta sporturilor extreme din România. Cele aproximativ 100 de cluburi, forumuri sau asociații ale iubitorilor de scuba din întreaga țară numără peste 10.000 de scafandri care așteaptă o provocare pentru a-și măsura aptitudinile, cunoștințele și măiestria sub apă.